Jeg har længe gået med lysten til at køre noget Supernatural-rollespil igen. Da Cecilie for noget tid siden snakkede om, at hun havde lyst til at spille noget rollespil i en verden, der ikke var fantasy – ja, så var det som om to idéer mødtes i skøn harmoni.
Kampagnen bliver kørt i FATE Core – muligvis med tanker hevet med ind fra Dresden, som jo som bekendt kører på en tidligere udgave af FATE-reglerne. Som spilleder er jeg typen, der er glad for at beskrive lokationer – jeg har gerne en 2-3 liniers beskrivelse af steder skrevet ned, som jeg gerne læser op, inden en scene går i gang – og det gør, at jeg faktisk automatisk skriver Aspekter direkte ind i mine scener.
Når man laver en kampagne i FATE er det begrænset, hvor meget man kan forberede på forhånd, da spillerne her er med til at skabe en masse af verdenen. Dog har jeg alligevel bedt mine spillere om at tænke over to ting, inden vi går i gang: Nemlig lokation og hvilken aspekt af verdenen, de gerne vil spille i.
Lokation
Jeg har umiddelbart to idéer til, hvor vi kan spille Supernatural. Det kan enten være i Danmark eller i USA. Der er fordele og ulemper ved begge to. Lad mig kort ridse dem op:
Pro | Con |
---|---|
Vi kender landet. Det betyder, at der er bedre plads til at genkende ting, og det er nemmere at hive referencer frem. |
Vi kender landet. Ja, det er også en negativ ting, desværre. Det kan betyde, at man føler sig mere sikker, fordi man kender landet. |
Jeg er glad for at spille i København i andre urban horror-settings. |
Det kan også betyde, at der vil være elementer, jeg vil bringe i spil, som I ender med at kende bedre, end jeg gør, som jeg så bruger “forkert”. |
Vi har en masse mytologi, der ikke er i USA – jeg tænker ikke kun på Aserne, men lige så meget på nordiske eventyr, og masser af gamle fantasi- væsner. |
Vores våben-lovgivning er mere stram, og jeg har ført set Supernatural-spillere gå i stå over det, når vi har spillet i Danmark. |
USA
Pro | Con |
---|---|
Den version vi kender, er Hollywood-versionen – så der er gode chancer for, at alting bliver mere episk… |
Der vil være mere research (for mig) og mere forklaring, I skal lytte på. |
Det passer til settingen, da ophavet som bekendt er sat i USA. |
Der er en risiko for, at det “bare” vil blive mere af det samme vi allerede kender fra TV-serien. |
Hvilken type hunters er I?
Jeg har en tre-fire idéer til hvordan man kan være hunter i noget rollespil, som kunne være sjovt.
Den Klassiske
Og her mener jeg den type, vi kender fra Supernatural – kort og godt. Rejser rundt på må og få, lever fra hånden til munden, masser af junkfood og moteller (eller vandrehjem, hvis settingen bliver i Danmark). Umiddelbart tænker jeg, at denne vil foregå i nutiden, men den ville også kunne fungere i 80’erne eller 90’erne.
Men of Letters
TV-serien har i de sidste par sæsoner introduceret den ‘hemmelige organisation’ Men of Letters, der bestod af hunters, der blev “nedlagt” i 50-60’erne. Der er plads til masser af rollespil i Mad Men-æraen, i tiden inden organisationen blev nedlagt…
I must protect this city
Denne idé ligger tæt på af Den Klassiske, hvor den foregår i nutiden, og er noget vi kender. Her bor vi bare i en storby, der af den ene eller den anden grund er interessant for det overnaturlige. Jeg siger ikke, det skal være et Buffy-style Hellmound…jeg siger heller ikke, at det ikke skal.
X-Fringe-style
Den sidste idé jeg har, er nok den, jeg selv er mindst tændt på, selvom jeg tror det kan give et helt andet, og meget interessant spil: X-Fringe. Med det portmanteau mener jeg naturligvis, at denne spilstil er inspireret af X-Files og Fringe, hvor ‘The Man’ godt ved, at der sker mere mellem himmel og jord, og derfor har lavet en afdeling til at tage sig af det.
Vi får at se
Det smukke ved FATE-systemet er, at det første man gør (inden man overhovedet begynder at lave karakterer), er at bygge sin verden. Derfor ved jeg heller ikke hvilken af de ovenstående idéer, vi ender med at gøre med – eller om det bliver en blanding af dem.
Jeg har naturligvis mine idéer til et bagvedliggende plot, som jeg helt sikkert nok skal få kørt med ud i livet, men udover det giver FATE en spilverden, der tilhører alle spillerne. På den måde er alle (stort set) lige så meget inde i verdenen, og det giver altså en anden dynamik, end hvis man ‘bare’ spiller en verden som spilleder har opfundet.
Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang.
Nu har jeg spillet Shadowrun, hvor vi spillede i København og spilleder Dresden Files i København. En ting jeg har lagt mærke til at man (spillere og spilledere) er mindre tilbøjelig til at skrue op på epic-knappen. Fordi verdenen (København) er mere kendt “passer” man mere på den og der spilles mere afdæmpet spil. Man smider ikke fireball’s i sigt eget kvarter. Havde det være en anden by, Berlin, eksempelvis hvor tilhørsforholdet er mindre stærkt, da har man ikke den slags bremseklodser.
Så når man beslutter sig om byen så er der ubevist også et valg om spil-stillen
…. er min erfaring indtil nu.
LikeLiked by 1 person
Vi er helt enige, Erik. Det kan have en stor betydning, hvor meget man tør gøre “i sin egen by”. Det er helt sikkert et “Av, det kan jeg jo ikke,”-element, man kan blive udsat for. Det skal vi helt sikkert også have med i vores overvejelser.
Jeg må så også indrømme, at jeg har oplevet der blive skruet helt op for “episk”-knappen i København, da den var under angreb af en kæmpe flok Sabbat-vampyrer i vores Vampire kampagne, og der var “åben kamp” i gaderne og storkespringvandet endte med at blive smadret totalt. Det gør nemlig ‘ondt’ på en anden måde.
LikeLike
1)
Jeg tror ikke vi spiller mere episk eller overdreven (som jeg heller vil kalde det), fordi vi har valgt at sætte vores Dresden-kampagne i Berlin. Det overdrevne i vores kampagne kommer sig nok mere af at jeg er mere glad for Hellboy end fx X-Files, Fringe eller bare klassisk Call når det handler om det okkulte.
2)
Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at jeg personligt er ked af at jeg ikke fik overbevidst mine spillere om at vores kampagne i København. Ikke at jeg ikke holder meget af det Berlin vi har fået bygget, men København ville være meget lettere at spille i for mig som spilleder. Både ift. lokationer og folklore. (Nu er Berlin ikke just ukendt for hverken mig eller mine spillere, så det går nok).
I min kampagne overvejede jeg disse byer, før vi overhovedet overvejede Berlin: http://sortforsyning.dk/2014/dresden-files-rpg-vaelg-en-by/
3)
Du skriver dette råd, Peter:
“Som spilleder er jeg typen, der er glad for at beskrive lokationer – jeg har gerne en 2-3 liniers beskrivelse af steder skrevet ned, som jeg gerne læser op, inden en scene går i gang – og det gør, at jeg faktisk automatisk skriver Aspekter direkte ind i mine scener.”
Det er en virkelig god idé som jeg herefter vil planke (udover jeg nok ikke kommer til at læse op, men jeg ender ofte med at skrive scener frem for lokationsbeskrivelser).
LikeLiked by 1 person
Jeg kører et par monsterhearts og monster of the week kampagner.
I Monster💕 er det altid en fiktiv lille by et sted i USA, hvilket har den fordel at vi kan fastsætte en stemning som vi så skaber byen over, og sammen skaber de lokationer vi får brug for efter behov. På den måde bliver byen skabt i spil, og fordi vi skaber den sammen kan alle huske den.
At bruge en fiktiv by som kan vokse sig større som spillet skrider frem har den fordel at ingen har real World viden om stedet som kan gå i vejen.
I monster of the week er spillerne globetrottere med en fast base i England. Der bruger vi en blanding af virkeligheden og fri fantasi. Det er nemlig begrænset hvor indgående man behøver kende Leeds når alt alligevel finder sted under en Elvis impersonator convention. Og da de var på en zombiefyldt ferie i Caribien behøvede vi ikke de præcise koordinater på et stort resort på en lille ø.
I din situation ville jeg vælge at skabe en fiktiv by bestående af velkendte elementer og lade den vokse sig større i spil. Det giver meget mere frihed. Jeg ville vælge USA fordi alle kender de forskellige tropes fra film og serier.
LikeLike