Supernatural: Verdensopbygning

Så blev første møde med den nye rollespilsgruppe en ting, og vi har fået skabt en hel masse verden til vores Supernatural-kampagne, vi skal køre i FATE Core. Det blev til en god verdensopbygning, der samtidig havde portion overraskelser for mig som spilleder…blandt andet et hovedelement, jeg ikke helt ved, hvad jeg skal synes om.

Der brygges og gæres
Vores første snak gik lidt på den overordnede setting for vores kampagne. I FATE er noget af det første, man gør, at bygge sin verden op sammen – både med en generel snak om spillets rammer, men også med at gå mere i dybden og se på vigtige steder eller personer i denne verden.

Pigerne havde umiddelbart mest lyst til at det skulle foregå i Danmark, og efter lidt snak frem og tilbage nåede vi frem til, at de gerne ville spille ansatte af regeringen. Vi havde kort tid forinden snakket om “Overformynderiet”, en bygning nær Kongens Nytorv i København som står og ser skummel ud, og som ingen af os vidste hvad gjorde. Derfor tog den ene tanke hurtigt den anden, og Overformynderiet er nu en styrelse, der tager sig af kampen mod det overnaturlige i Danmark.

Overformynderiet, som den ser ud i Københavns gader.
Overformynderiet, som bygningen ser ud i Københavns gader.

Når de overordnede rammer er på plads, skal man se på nogle problemer, der er i verden. Der findes to typer af disse overordnede problemer: Dem, der problemer her og nu – og dem, der lurer rundt om hjørnet. Det er disse problemer, der nemt kommer til at farve kampagnens første mange “eventyr” (i mangel af bedre ord). I vores verden er vores issues:

Her og nu Rundt om hjørnet
Nogen brygger
Der er begyndt at dukke gamle
hekseopskrifter op i danskernes
jagt på mikrobryg og opskrifter
til den Nye Noriske madkultur.
Noget gærer
Mængden af overnaturlige
hændelser stiger & stiger
for tiden.
Hvorfor gør den det?

Faces and places
I vores snak om hvordan København foregår, nåede vi også frem til nogle forskellige steder og personer, der er vigtige for vores fortælling.

Vi har naturligvis Overformynderiet, som er en styrelse under Kontrolministeriet. Officielt varetager Overformynderiet opgaven med at varetage umyndiges og borteblevenes formuer, men i virkeligheden er det her, Danmarks kamp mod det overnaturlige finder sted. Bygningen er lavet af Grønlandsk magisk marmor, som er importeret hertil grundet den høje mængde af salt i stenene. Den er derfor godt beskyttet mod det overnaturlige.

IsakI Overformynderiet har vi Isak, som er karakterernes umiddelbare leder og primære kontaktpeson. Han er en slidt mand, som har et ry for at være hård, men bestemt. Han mistede for mange år siden et af sine ben på en mission for Overformynderiet, og er derfor i dag placeret bag et skrivebord i Overformynderiet. Isak har boet i Danmark siden han kom hertil i en meget ung alder. Han er ikke typen, der deler ud af sit privatliv på arbejdspladsen, og er ikke typen, der går med ned på den lokale og drikker en øl efter arbejde.

Den øverste leder af Overformynderiet er Hr. Jørgensen, som er chefen for det hele. Hr. Jørgensen er karrieremenneske indenfor Overformynderiet, og har basalt været i styrelsen hele sit liv. Nu snyder jeg lidt, og tager noget med fra karakterskabelsen, hvor vi lærte at Hr. Jørgensen og hans kone aldrig har kunnet få børn selv, og at han derfor har adopteret Scarlet Jørgensen (som er Cecilies karakter).

Resten af stederne
Nu er det ikke kun i Overformynderiet, spillet kommer til at foregå. Vi fik også defineret at Rockerne i Hvidovre er der, man går hen, når der ikke er tid til at udfylde formularer og vente på sagsbehandlingen, når Agenterne har brug for en kniv af sølv eller tilsvarende. Rockerne kan skaffe lidt af hvert, ser du.

Til sidst har vi Fristaden Christiania, som i vores udgave af København bogstavelig talt er et fristed for alle. Her kan man altså komme ud for lidt af hvert, og på samme måde møde lidt af hvert. Hvis du afholder dig fra vold og stoffer, og ikke har våben på dig, er du altid velkommen her.

Christiania - et fristed for alle
Christiania – et fristed for alle

Ude på Fristaden bor personen kun kendt som “Charlie” – en mystisk handlende, som sælger de ting, der lige er den tand mærkeligere end det, Rockerne i Hvidovre kan skaffe. “Charlies” livsfilosofi er noget for noget, og så længe Overformynderiet kigger den anden vej, er han villig til at handle med dem.

Næste gang…
Det var rigtig meget verdensopbygning, og det meste af tirsdagens møde gik også med det. Næste gang vil jeg se mere på karakterskabelsen vi gennemgik, og komme med en snak om hvorfor jeg synes at denne kollaborative del af FATE er så fantastisk, som jeg nu engang synes den er…

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Supernatural: Verdensopbygning”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s