Crowdfund status – forår 2016

Det er nu blevet tid til at tage et kig på de crowdfunding-projekter, jeg deltager i for tiden… og nogle af dem, jeg stadig venter på. Og måske endda også på et par af dem, der er dukket op for nyligt.

Der er både rollespil og brætspil at kigge på her – så lad os hellere komme i gang.

Rollespil

Insight Fantasy RPG er norsk produceret (men engelsk-sproget) rollespil skrevet af Even V. Røssland. Insight Fantasy ligner på overfladen et klassisk fantasy-rollespil, men det har en meget interessant feature: Muligheden for, at spillerne kan få lov til at ændre på fiktionen undervejs.

Inisght Fantasy

Som spiller får du mulighed for at få en særlig “Insight” i verdenen, som giver dig lov til at lege med de karakterer (og steder) som din spilleder har sat for dagen. Det lyder potentielt godt (omend der med de forkerte spillere kan gå meget galt her), og jeg glæder mig til at se spillet. Det er billigt at støtte det her projekt, hvis du gerne vil have en bog – men det er fordi du reelt skal købe den gennem DrivethruRPG – hvor du så får bogen til den reelle pris, det koster at trykke den. Jeg har før købt deres PoD-bøger, og er godt tilfreds med kvaliteten.
Status: I gang – lukker 4. maj. Har fået 20.710 norske kr. ud af mål på 10.000 kr.
Forventet levering: Maj 2016

Apocalypse World 2nd Edition er anden udgave af et spil, jeg længe gerne har villet købe. Bogen er ikke i handlen herhjemme, og derfor har jeg ikke taget mig sammen. Med denne Kickstarter fik jeg skubbet, og jeg skal da have mig en Apocalypse World-bog!

apocalypse world

I Apocalypse World er jorden gået under, men det er egentlig den eneste setting du får. Du sætter selv dagen herefter, og det er jeg nu engang glad for – jeg holder meget af apocalypse-historier, og har masser at fortælle. Jeg har spillet hacks af Apocalypse World – bl.a. The Long Orbit på Fastaval 2015 – og er meget glad for spillets mekanikker. Glæder mig til at prøve selve Apocalypse World i fremtiden.
Status: I gang – lukker 2. maj. Har fået $82.178 ud af mål på $19.750.
Forventet levering: September 2016

Era: Lyres er et spil, hvor du ikke spiller helten – men spiller ham, der fortæller virkeligt gode historier om sig selv som helt. Er det en sand historie? Nok ikke. Er det en god historie? Forhåbentligt, for din egen skyld – de fulde bargæster gider IKKE høre dårlige historier.

Era - Lyres

Spillet kører på et system, der – af forfatteren selv – beskrives som “Meget velkendt, hvis du har spillet Classic World of Darkness-rollespil”. Jeg var lidt lunken på det her spil, indtil jeg så prisen: £5 for en trykt bog, og £2 for at få den sendt til Danmark. OK, så skidt pyt da. Nåh ja, .pdf’en fås endda helt ned til £1!
Status: I gang – lukker 7. maj. Har fået £303 ud af mål på £100
Forventet levering: Juni 2016

The $1 Play What You Want Mystery Campaign RPG Project er en sær størrelse. Du betaler $1 for et rollespil. Så langt, så godt. Da kampagnen gik i gang vidste ingen – ikke engang forfatteren – hvad spillet skulle hedde, skulle handle om, eller noget om mekanikkerne.

city of masks

Da projektet var færdigt, fik alle lov til at foreslå én titel, og stemme på alle de foreslåede titler én gang. Derefter gik designprocessen i gang. Det var et fascinerende princip, og jeg sprang da også på. Det endte med at blive “City of Masks”, et spil om en by hvor alle har en kaste og en maske der passer til. Det lyder spændende, men nu må vi se, når spillet dukker op.
Status: Afventer leverance. Fik $7.303 ud af mål på £1.
Forventet levering: Juni 2016

Vampire: The Masquerade – Lore of the Clans skrev jeg også om sidste år, da jeg lavede min Crowdfunding update. Bogen er ekstra fluff om de forskellige klaner i Vampire, og lige den slags, jeg elsker at læse. Derudover er der en ekstra bog om bloodlines i Vampire (en form for under-klaner), og det er også sjovt at læse om.

lore

Jeg har fået min .pdf og min lav-kvalitets udgave af bogen (som også kommer i en Deluxe-udgave senere), og mangler stadig min Lore of the Bloodlines. Det er en rigtig god bog, Lore of the Clans – kan klart anbefales til folk, der nyder at grave ned i Vampire. Det er masser af lore, nye regler og idéer til karakterer.
Status: Afventer leverance. Fik $138.674 ud af mål på £50.000.
Forventet levering: Marts 2016 – nogen skal til at have travlt, og Onyx Path er kendt for at gå over tid på deres Kickstartere – så jeg forventer ikke, at høre fra dem lige her og nu.

 War Birds er en samling af rollespil, der alle handler om kvinder under anden verdenskrig. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg støttede projektet udelukkende fordi det indeholder Model Protectorates, som jeg spillede på Fastaval 2015, og som nok var den bedste rollespilsoplevelse, jeg har haft.

War Birds.jpg

Moyra Turkington, som står bag projektet, er super hyggelig og rar – men der er meget stille på selve projektets side, hvilket er trist. Sidste opdatering var midt i december, og jeg ved ikke hvad det betyder for leverings-målet, som altså er her i februar 2016. Nok ikke noget godt, tænker jeg.
Status: Afventer leverance. Fik $9.109 ud af mål på £3.000.
Forventet levering: Nu – altså februar 2016 – og det tror jeg ikke på, kommer til at ske.

Brætspil

Fog of Love er gået på Kickstarter i dag, og det ser fantastisk ud. Spillet handler om et parforhold, som du skal navigere dig vej igennem. Der er masser af forskellige historier, du kan spille (og blive forelsket i) både mænd og kvinder (men vidst ingen andre køn) – og spillet var allerede i den tidlige udgave jeg spillede rigtig fint.

fog of love.png

Spillet havde debut på Fastaval 2015, hvor jeg desværre ikke fik det prøvet. Jeg lånte dog en (utroligt lækker) prototype – som jeg egentlig stadig har stående herhjemme – som var virkelig sjovt at spille. Jeg hører at Jakob Jaskov, som er spillets designer, har streamlinet det yderligere, og det glæder jeg mig til at se i “den virkelige verden”.
Status: I gang – lukker 3. april. Har fået $4.882 ud af mål på $25.000 på kun tre en halv time. Det tegner godt.
Forventet levering: Januar 2017

Among Nobles er det andet danske design på listen – et skønt spil fra Among Meeples, som er en gruppe danske, brætspilsdesignende venner. Spillet var også på min liste sidste forår, men nu har jeg det altså i mine hænder. Det er et godt spil, og det færdige produkt er super flot. Godt skuldret, Among Meeples!388b619975afacd9a8a0637b91d37709_original

Among Nobles er et skønt, klassisk Eurogame, der indeholder elementer jeg ikke har set før. Kampagnen nåede sit mål under sidste års Fastaval, og jeg fik spillet i hænderne i oktober 2015 – lige til tiden, og alt muligt!
Status: Leveret! Fik skrabet ca. 140.000 kr. ind, ud af et ønske om 100.000 kr.

13 Days er endnu et dansk designet spil. I modsætning til Among Nobles, som er et klassisk Eurogame, er 13 Days mere i stil med klassiske spil som Twilight Struggle. Faktisk bliver det solgt på at være Twilight Struggle på 45 minutter.

471a595e2afd25e5860556f8ccd6032c_original

Om det giver samme følelse som Twilight Struggle kan jeg ikke sige (da Twilight Struggle er et af de spil, jeg endnu har til gode), men jeg kan godt afsløre, at det er et skønt spil. Jeg har været så heldig at låne en præ-produktionskopi til anmelderbrug (og du kan læse min anmeldelse af 13 Days på Papskubber), og jeg har kastet mine $44 efter spillet.
Forventet levering: December 2015. Jeg har set første produktionskopi, som Asger Sams Granerud (den ene af designerne) har fået fingrene i, og det ser godt ud. Nu mangler jeg bare mit spil 😀

Alien Frontiers: Big Box er sidste spil på listen, og det eneste, der ikke er dansk. Det er ikke et fuldt spil, men i stedet en æske, som kan indeholde mit favoritspil, Alien Frontiers, sammen med alle dets udvidelser. Nåh ja, og så er der også lidt ekstra godbidder, såsom promo-kort og den slags. Ikke så meget mere at sige her. Sidst, jeg støttede noget til Alien Frontiers (4th Edition, på det niveau hvor jeg fik alle promoer, men ikke spillet) gik det et år over den forventede leveringstid, så vi får at se, hvad det bliver til med denne udvidelse.
Forventet Levering: Marts 2016 – og meget stille på kampagnesiden.

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s