Svære systemer – #rpgaday 20

Nu er vi efterhånden to tredjedel af vejen i mål med #rpgaday – projektet, hvor jeg hver dag skriver et nyt blogpost om rollespil, baseret på de spørgsmål, der stammer fra #rpgaday-bagmændende fra amerikanske BrigadeCon. I går snakkede vi om, hvordan man bedst lærer et nyt rollespil – og i dag skal vi snakke om nogle af de systemer, som har været svære at lære. Dagens spørgsmål er nemlig…

What is the most challenging but rewarding system you have learned?

Shadowrun. Uden tvivl Shadowrun. 4th edition (eller teknisk set vidst-nok 20 års jubilæums-udgaven) for at være mere specifik. Det spil har i første omgang et relativt komplekst system, hvor du konstant ændrer på din mængde af terninger, alt efter din situation… At skyde 1 skud? Fint, rul dine terninger. Åh, du vil gerne sigte? Fjern tre terninger. Og du har dit gevær på “Full burst”. OK, rul 7 terninger mindre…til gengæld giver du altså rigtig meget ekstra skade. Ja, dit våben er løbet tør for kugler nu.

shadowrun-story

Læg derefter det faktum, at spillet har sine egne regelsæt for hacking, trolddom (og at tage på astralrejser), at “besætte” maskiner som rigger… det system er noget af det tungeste, jeg endnu har kastet mig over. Men hold da magle, hvor har vi haft nogle fantastisk sjove spilgange i den sjette verden. Når først systemet sidder fast, kan det altså give nogle situationer hvor du ruller 37 terninger på en gang, og føler dig som en ægte badass…lige indtil du ruller 1’ere på halvdelen, og er på røven…!

Hvad siger du? Del din mening et sted på nettet med #rpgaday-  og vend endeligt tilbage i morgen, hvor vi snakker regler, vi har spillet forkert. Hasta luego!

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Svære systemer – #rpgaday 20”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s