Når tegneserier tager skridtet for langt…

Tegneserier, der kan være pinlige at læse i offentlighed. Kender I dem? Jeg gør. Med et par timer tilbragt i offentlig transport hver dag, får jeg læst en god del på mine busture – både bøger, rollespil og tegneserier. Nogle gange har jeg simpelthen blevet nødt til at lægge noget fra mig, fordi jeg har synes det hele er blevet FOR meget. Det er ikke fordi jeg generelt anser mig selv som puritaner, omend min kone kalder mig konservativ fra tid til anden.

Men nogle gange…nogle gange bliver det bare for meget. Jeg taler ikke om serier, der nødvendigvis er dårlige (omend en enkelt på min liste reelt endte med at være ret dårlig), eller serier, der har et andet syn på kvinder og minoriteter, end vi har i dag (60’erne var en anden tid, og vi er heldigvis kommet længere). Næh, for mig er det ofte sex, der kan gøre, at en tegneserie ikke bliver hevet frem i bussen, men i stedet får lov til at blive læst derhjemme i sofaen i stedet.

Her er tre eksempler på tegneserier, jeg har endt med at lægge tilbage i tasken, og har fundet mig noget andet at lave. Nåh ja, og der kommer både billeder af nøgenhed og blod herunder.

Catwoman (New 52)

Vi starter i det blødere hjørne, med DCs reboot af hele deres verden fra 2011. Der var mange tegneserier, som lød helt vilde – og eftersom Batman Returns er en af mine favorit-film, måtte jeg da også læse Catwoman fra DC, skrevet af Judd Winick.

catwoman-cheescake

Og så kom det – rimelig meget ud af ingenting; Batman og Catwoman knalder. Senere (jeg husker det endda som værende i samme blad) render Catwoman rundt, kun iført sit knaldrøde undertøj, og prøver at få sin dragt på. Jeg kiggede mig omkring i S-toget, synes (totalt uberettiget) at folk stirrede på mig, pakkede tegneserien væk, og fandt min telefon frem. Så er Candy Crush sgu mindre pinligt…

Saga

I modsætning til Catwoman, er Saga af Brian K. Vaughan faktisk en vildt god tegneserie. I modsætning til Catwoman, er sexen i Saga relativt grafisk, den er til stede ofte og den er sær. Mennesker-med-tv-hoveder-der-knalder sær.

saga-issue-11

Der er pik, patter, mærkelige halv-edderkoppe-kvinder med babserne hængende frit, de førnævnte mennesker med tv-hoveder, midt i en omgang doggy style… ja, det blev sgu lidt for meget for mig.

Crossed

Crossed er en sær størrelse. Den blev solgt til mig som en afart af en zombie-serie – og det er sådan set rigtigt nok. Zombierne i Crossed er bare ikke sådan rigtigt…zombier. Crossed får sit navn fra en virus, der fjerner din menneskelighed, og giver dig et sår i form af et kors i ansigtet. Og når du ikke har nogen menneskelighed, er dit eneste mål at myrde, æde og kneppe alt, du ser. Inklusive familiemedlemmer, dyr, fremmede, børn…ja, nærmest alt, du kan komme i nærheden af.

18332557-_sx540_

Hvis serien (rettere – serierne; der er masser af spinoffs fra den oprindelige Crossed-serie af Garth Ennis) bare skar ned på mængden af voldtægt, ville Crossed være en fed, alternativ udgave af zombier. Som den er nu, er den – for mig – bare for pinlig til at læse i offentlighed…eller i særligt store doser af gangen.

Sart

Når alt kommer til alt, er det nok bare i virkeligheden mig, som er sart her. Men jeg synes, ærligt talt, at det hele bliver en tand for grafisk for mig, i disse. Catwoman var nærmest slesk, og Crossed er simpelthen for ulækker (omend jeg har læst rigtigt meget af Crossed-serierne…i små doser.).

Den mest OK af de tre nævnte serier er Saga, som faktisk er en god serie, og den nøgenhed og sex, der er med her, virker mere…naturlig, for mangel af et bedre ord. Det gør dog ikke, at jeg kan få mig selv til at læse den et sted, hvor jeg føler at folk kigger mig over skulderen og dømmer den tykke nørd, der læser tegneserier om nøgenhed og sex.

Hvad med dig? Har du serier, du ikke kan få dig selv til at læse i offentlighed? Mener du, det er folks eget problem, og de bare kan blande sig uden om? Er jeg bare vildt sart og konservativ?

Giv lyd et sted på nettet. Vi skrives ved!

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Når tegneserier tager skridtet for langt…”

  1. Nu er jeg nok ikke en person du tænker om som ‘sart’, men for alle mine perversioner ville jeg nok ikke læse de ovennævnte serier i offentligheden.

    Ét er, at jeg er angst og ikke gider reklamere med min smag et sted hvor jeg ikke har lyst til at blive forstyrret – men jeg er også bare almindeligt opdraget, og synes ikke det er noget man tager frem foran folk, der ikke har valgt om de ville se på det.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s