1. December – Mage Hand [Julekalender]

Det er i dag første december, og som jeg allerede har truet med, kommer der julekalender på bloggen igen i år! Sidste år skrev jeg tegneserien En Lille Meeple Rejste, og i år er tiden i stedet til et kig på 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

I dag starter vi med Mage Hand – en evne som jeg har stødt på i Dungeons & Dragons 5th Edition. Dungeons & Dragons er (for de få fjolser, der ikke ved det, men alligevel læser dette blogindlæg) det allerførste rollespil, og nyeste udgave af spillet udkom for få år siden. Tænk klassisk, Tolkiensk fantasy med orker, dværge, elvere, magi og sværd.

mage-hand

Mage Hand giver dig muligheden for at fremmane en svævende hånd et sted du selv vælger, indenfor 10 meter af dig selv. Samtidigt er det en Conjuration Cantrip – eller en spell på niveau 0 – og altså noget af det nemmeste af komme i nærheden af, så den bør være relativt nem for mig at lære.

Hånden kan på 5 kg, og kan bevæge sig 10 meter væk fra mig. Og mulighederne er endeløse! Jeg kan nu hente øl til gutterne, uden at rejse mig fra sofaen, når vi sidder med en god film på TV’et. Når gryderne i køkkenet koger over, er det ingen sag for min Mage Hand at løfte låget og  tørre det spildte vand op.

mage-hand-beer
Denne lettere overraskede mand er blevet pranket af en god kammerat med øl og Mage Hand. Hans øjne skriger i hvert fald “WTF!?”

Men der er mange andre muligheder, udover dem, som kommer af ren dovenskab. Her er et par af dem:

 • Tømme kattens toilet, eller rense afløb, uden selv at være for tæt på lugten ELLER selv at få beskide fingre.
 • Vi kender alle den lille spøg, hvor vi prikker en kammerat på den modsatte skulder, end hvor vi selv står. Det er hilarious. Med Mage Hand er mulighederne uendelige. Står jeg rundt om hjørnet? Uden for vinduet? Du ved det aldrig.
 • Låse hoveddøren op, mens du har begge hænder fyldt med indkøb.
 • Skal du shake cocktails? Mage Hans bliver aldrig træt i armen af at ryste!

Med Mage Hand ville mit daglige liv hurtigt blive meget nemmere – for vi kender alle følelsen af, at vi godt kunne bruge en ekstra hånd. Og Mage Hand sidder ikke engang fast, og kan nå 10 meter væk! Det er ren win/win.

Ville du kunne bruge Mage Hand til noget? Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

8 kommentarer til “1. December – Mage Hand [Julekalender]”

 1. Uh, det er en trist start. Det er rigtigt at Mage Hand er en Conjuration spell, men det betyder at det er en fremmaningsformular. Conjuration findes også på højere levels.
  Det er desuden en cantrip, altså en simpel lvl. 0-formular. Det var nok det, du tænke på!
  Bortset fra det, så er jeg enig. Mage Hand ville være en meget nyttig formular at kunne.

  Like

 2. At klø sig på ryggen, der hvor man ikke kan nå! At holde makeup spejl for mig, når jeg skal bruge begge hænder for at spatle mit fjæs til!

  Like

 3. Jeg håber at der med Mage Hand også følger evnen til at multi taske. Ellers ville jeg i hvert fald have betydelige udfordringer 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s