6. december – Sleep [Julekalender]

Juletid, juletid/sneen den er hvid..

Åh, jeg så dig ikke lige. Velkommen tilbage til Spil & Spilopper, hvor vi endnu engang kaster os over endnu et indlæg i  24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending). I dag kaster vi os over et kendt og elsket rollespilssystem: Warhammer Fantasy.

Kristian skriver en skøn julekalender, hvor han hver dag introducerer en ny NPC, faktion eller lokation i byen Marienburg – således at vi den 24. december har et helt kompendium. Jeg har skrevet et gæsteindlæg derovre, og kunne i den anledning ikke få nok af Warhammer – så derfor dagens indlæg her.

Warhammer Fantasy er et klassisk rollespilssystem. Sopillet foregår i en mørk (nærmest en Grimdark) fantasy-udgave af Tyskland, og er i samme verden som Warhammer Fantasy Battle – figurkrigsspillet, som jeg engang har malet 3 figurer til. Warhammer Fantasy har haft flere udgaver som rollespil, men blev første gang udgivet i 1986 – og det er denne første udgave, jeg har fundet en fantastisk evne fra, som jeg godt gad have i den virkelige verden: Sleep. Også fordi, 1st edition er den eneste, jeg har prøvet…

sleep

Sleep, som i rollespillet beskrives som en Petty spell, som alle magiske karakterer nærmest kan bruge. Fedt – lige noget for mig! Hvad gør den så? Tja, den får ganske simpelt en person til at falde i søvn.

Jeg har, som så mange andre, problemer med at falde i søvn om natten. Det er i dag ikke så slemt som det var for 10-15 år siden, men jeg har stadig mine nætter, hvor jeg ikke kan sove – og det ville Sleep kunne hjælpe mod.

Den, som bliver ramt af forularen, skal godt nok lave en willpower-test, når formularen bliver brugt – og hvis de klarer den test, bliver de vågne. Heldigvis vil et kig på min bankkonto eller min badevægt straks afsløre at jeg nærmest ingen viljestyrke har, så det bør ikke være et problem…

Har du søvnproblemer, som kunne løses med Sleep? Eller har du bare en hyperaktiv 7-årig, som nægter at gå i seng om aftenen? Har du andre ting, du gerne vil bruge Sleep til? Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

 

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

4 kommentarer til “6. december – Sleep [Julekalender]”

  1. “Heldigvis vil et kig på min bankkonto eller min badevægt straks afsløre at jeg nærmest ingen viljestyrke har, så det bør ikke være et problem…” åh hvor er du sød og dejlig 😀

    Tror du overså hvor meget en familie med baby ville sætte pris på en sleep formular

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s