8. december – Escher Effect [Julekalender]

Hej, og velkommen til endnu en dag i præ-juleaftens december – og derfor endnu dag med et indlæg i min julekalender 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

I går skrev den gode Morten et indlæg om Tales from the Floating Vagabond som indlæg i sin egen julekalender ovre på Stemmen fra Ådalen. Men han kunne slet ikke få nok, og har derfor lavet et lille gæsteindlæg til mig også. Tak for det, Morten!

Uden så meget mere udenomssnak giver jeg derfor tastaturet videre til Morten. Take it away, Morten!

cropped-dscf0989

Peter har de sidste dage underholdt os med et bredt udvalg af evner, færdigheder, discipliner, kræfter, attributter og funktioner fra forskellige rollespil – men i dag vil jeg byde ind med en shtick til kataloget.
Fra rollespillet Tales from the Floating Vagabond, som var et humoristisk rollespil fra begyndelsen af 1990’erne, som blev udgivet Avalon Hill Game Company – et nu ikke-eksisterende firma, der mest af alt er berømt for sine historiske krigsspil – og i Tales from the Floating Vagabond er udgangspunktet i en intergalaktisk kro, hvorfra man drager på tossede eventyr, bekæmpe rum-nazister og konfronterer B.E.M.s.
Det er ikke færdigheder som Hurt People Really Badly, Swing Nasty Pointy Thing with Panache eller Notice Obvious, jeg har i tankerne, men derimod spillets Shticks, som er gimmicks, karaktererne besidder, og som tillader ekstraordinære effekter. For Peter foreslår jeg Escher Effect, som tillader ham at være ignorant om fysikkens love og derved omgå dem. Hvis man er succesfuldt ignorant (dvs i spillet klarer et luck check), kan man opnå fantastiske effekter med udgangspunkt i, at man ikke vidste, at det ikke var muligt.
Har Peter således brug for at komme op af et hul, kan han hive fat i kraven på sig selv og trække sig op af hullet, fordi han ikke vidste, at det ikke er spdan tingene fungerer. På den måde kan man ignorere tyngdekraften og andre af fysikkens love, når det er belejligt, og således kan besværligheder i dagligdagen ignoreres.
cropped-dscf0989
Så er jeg (Altså, Peter – ikke Morten) tilbage igen. Endnu engang tak til Morten for hans indlæg om en evne, jeg klart kunne drage nytte af! Nu kender jeg ikke selv Tales from the Floating Vagabond, så sig mig – har Morten valgt den bedste evne der? Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).
Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

2 kommentarer til “8. december – Escher Effect [Julekalender]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s