12. december – Naming [Julekalender]

24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending). Det er hver frem til jul. Det er her til bloggen. Det er det, du læser lige nu. Det er julekalendertid!

Vi har allerede været igennem en god portion rollespil (og lidt andet) indtil nu. I dag hopper vi ind i endnu et af slagsen, nemlig The Secrets of Cats – et rollespil, som bruger FATE-systemet. I Secrets of Cats spiller man normalt katte, som hjælper med at beskytte verden.

En af de evner, man kan have i Secrets of Cats er evnen Naming. Hvis du kender en ting (eller persons) navn, kan du i større eller mindre grad påvirke tingen eller personen.

280x208xbabynames-u-jpg-pagespeed-ic-gu8hmyjywv

Forestil dig, at du er til en jobsamtale. Du har naturlig lavet dine lektier, og kender navnet på personen, som har din fremtid i sine hænder. Som samtalen begynder at runde af kommer følgende sætning, totalt henslængt: “Tina Hansen – du bør virkeligt ansætte mig. Jeg vil være god i denne stilling.”

En rimelig selvsikker sætning – ja. Men med Naming har jeg lige lagt det ekstra punch i sætningen; så når Tina kommer hjem, er det, hun tog med fra dagens samtaler, at hun virkeligt har lyst til at ansætte ham der Peter.

Man behøver faktisk ikke engang være i samme rum. Så, jeg kunne – og det her er bare rent hypotetisk – sidde derhjemme i sofaen, og sige højt ud i lokalet, så kun min egen kat kan høre mig: “Donald Trump. Du burde frasige dig retten til at være USAs præsident.” Rent hypotetisk ville det være noget, man kunne gøre, hvis man havde Naming.

Det her er endnu en af de evner, der desværre er lidt for nem at misbruge; så jeg forstår godt, hvis min spilleder ikke lader mig få den. Ville du kunne bruge Naming i den gode sags tjeneste? Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

Reklamer

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “12. december – Naming [Julekalender]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s