16. december: Open Your Mind [Julekalender]

Så er det altså endnu engang blevet tid til julekalender – og endnu engang har jeg fået hjælp af en klog rollespiller. Denne gang er et Troels fra PlanB, som har gode ideer til en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending). Take it away, Troels!


En af de evner i rollespil, som fascinerer mig mest, er Open Your Brain to the World’s Psychic Maelstrom fra Apocalypse World. Der er nogle små krinkelkroge ved den evne som skaber fuldstændig magisk spil et par sessions inde i en kampagne. Introen til den i bogen lyder…

Opening your brain means lowering your mental guard and letting the world’s psychic maelstrom into your head. When you do it, maybe I have to tell you something you don’t know, and maybe it’ll be useful. I might ask you a question or two too, and you have to answer them.

Så man kan mere eller mindre stille verden et spørgsmål, hvis man føler at man sidder lidt fast. Det virker bedst hvis man er lidt sær. Hey! Jeg kan vist godt besmykke mig med titlen “lidt sær” og jeg kan også tænke på et par gange, hvor jeg har siddet pænt fast og godt kunne have brugt et hint.

Så hvad ER den der malstrøm? Godt spørgsmål. Apocalypse World siger:

It’s everywhere, just outside your perception, and if you open your brain up to it you can learn things from it. It learns things from you, too. If you know how, you can reach out into it to make things happen. It caused the apocalypse, or else the apocalypse caused it, nobody knows.
Raseri og had, apokalyptisk, nedbrydende for civiliseret medmenneskelighed. Jeg ser ned i afgrunden, og hvad kigger op?


 Ved nærmere eftertanke er jeg alligevel ikke HELT sikker på at det er den evne, jeg har allermest brug for i hele verden.


Jeg siger…tak?…til Troels. Hvad siger du? Er du glad for at åbne dit sind?  Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “16. december: Open Your Mind [Julekalender]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s