20. december – Screen Presence [Julekalender]

Vi nærmer os den del af december, hvor vi tæller kraftigt ned til juleaften – og er altså nu inde i det sidste stykke med 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending). 

I dag skal vi forbi endnu et indie-spil, jeg ikke har prøvet, men som jeg alligevel har læst reglerne til med stor fornøjelse: Primetime Adventures. I Primetime Adventures spiller alle skuespillere i en tv-serie, og fokus på rollespillet er mere at fortælle en interessant historie, end det er monstre, loot og XP.

9a429348bec771bbcacda8103e67a904

Evnen, vi i dag har fat i, er Screen Presence. I Primetime Adventures er det mere et regelterm end en evne, men hvad pokker – min julekalender, mine regler! Screen Presence betyder, hvor vigtig du er i et givent “afsnit” af den TV-serie, du rollespiller. I nogle afsnit handler alt om din karakter – der er din presence 3 (som er det højeste). Andre afsnit er mere om hele gruppen (presence 2) eller også deltager du nærmest ikke (presence 1).

Alt dette, er noget man vælger, inden rollespillet ligesom går i gang. Som en lidt socialt akavet person, ville det være helt ekstremt praktisk selv at kunne vælge, hvor meget opmærksomhed du får, på en given dag. Er du helt på, og skal noget vigtigt – du tænder op for Screen Presence 3 om morgenen, og pludselig er din lønsamtale det vigtigste i hele virksomheden den dag (kombineret med Naming, og så har vi en rigtig vinder!).

Er du mere træt og uoplagt, og har i virkeligheden mest lyst til bare at coaste igennem dagen? Så tager du da bare en Screen Presence 1 på om morgenen, og glider helt under radaren resten af dagen.

Jeg er sikker på, jeg kender nogen, der altid ville have Presence 3 på, men hvad med dig? Virker det ikke rimeligt smart at kunne vælge selv, når dagen starter? Giv lyd et-eller-andet sted på nettet. Jeg er tilbage i morgen med endnu en af de 24 evner fra rollespil, jeg godt gad have i den virkelige verden og hvad jeg ville bruge dem til (bedre navn pending).

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s