Read Harder 2017 – status efter januar

Som jeg i starten af januar skrev om, har jeg i år sat mig et mål om at få læst flere bøger, som er uden for min comfort zone. Dette er uden for mit egentlige mål om at læse 26 bøger (som ikke er tegneserier) i 2017; et mål jeg også havde sat mig selv i 2016, og som jeg fejlede med kun 16/26 bøger læst.

Nu er januar ved at være overstået, og jeg tænkte det var tid til at gøre status. Jeg forventer ikke at gøre status hver måned – kun, når jeg reelt har noget at gøre status over. Det viser sig dog, at jeg – i løbet af januar månmed – allerede har ramt flere af mine 24 mål.

Derfor vil jeg nu tage et kig på de bøger, jeg allerede nu har fået læst.

En All-ages tegneserie – Vader’s Little Princess

Vader's™ Little PrincessEn af de første bøger, jeg kastede mig over i år, var en lille, sød bog, jeg fik i fødselsdagsgave. Jeg er, som så mange andre nørder, kæmpe Star Wars-fan, så da svigerf
ar gav mig denne her, kastede jeg mig over den lille bog (her er kun 64 sider) som kun en læ
sehest kan gøre det.

Bogen er en sød lille opfølger til Vader & Son, og denne gang handler bogen om Princess Leia og hendes forhold til Darth Vader aka. farmand. Og det er ikke nemt for de to at enes; slet ikke som Leia bliver ældre og mere teenage-rebelsk.

Med masser af referencer til kendte scener i filmene, er her masser af uskyldig “tøhø”-humor, jeg rigtig godt kan li’.

På Goodreads gav jeg bogen 3 stjerner. Vil jeg anbefale den til andre? Klart!

En non-fiktions bog om teknologi

Computerspil er en anden ting, der interesserer mig meget, som stereotyp nørd. Da jeg så denne bog, som blev udgivet tilbage i december 2014, var jeg derfor meget interesseret i at få mine små fingre om den.

Til jul sidste år fik jeg den endeligt, og denne udfordring var et oplagt tidspunkt at få den læst på. Bogen handler om danske videospil, ved at dykke ned i enkelte udgiveres historie. Her er både succeserne (som Hitman-serien), men også mere generelle snakke om finansiering og endda også kig på spil, som fejlede (Recoil: Retrograd som et eksempel her).

Jeg synes bogen er en dejlig gennemgang af nogle af de store navne indenfor den danske spil industri. En lidt let gennemgang, måske, men ganske læsværdig – og det virker for mig (som altså er udenfor branchen) som om, den kommer godt forbi de fleste store begivenheder.

På Goodreads gav jeg bogen 4 stjerner, og jeg vil klart anbefale andre at læse den, hvis de interesserer sig for computerspil.

En novellesamling skrevet af kvinder

she-walks-in-the-shadowsEn af mine kolleger (Hej Etienne!) havde læst med på bloggen, og ved at jeg

  1. er glad for horror
  2. er i gang med den her challenge

Derfor hev han den her novellesamling med på arbejde en dag, og lagde den på mit skrivebord. Så skulle der læses! Jeg er meget glad for novellesamlinger – men gladest for dem, hvor samme forfatter skriver en masse forskellige noveller, og mindre for dem, hvor forskellige forfattere kaster sig over et fælles emne.

Temaet i denne bog er H. P. Lovecrafts mythos – og den kommer vi så sandeligt omkring. Her er mange forskellige syn på Shub Niggurath, Lovecraft selv, Cthulhu – og masser andre væsner, troldfolk, guder og udøde.

Udfordringen med novellesamlinger af forskellige forfattere er, at kvaliteten har det med at svinge mere end når samme forfatter er i gang. Og det er også tilfældet her – givet, der er masser af gode historier i, men der er også flere, som var småkedelige. Og så er novellernes rækkefølge et par steder sære – jeg ville personligt ikke sætte to alternative fortællinger om Lovecrafts egen karakter, Asenath, lige efter hinanden.

Jeg gav den tre stjerner på Goodreads. Alt i alt en fin novellesamling, men også en, det ikke gør mig noget, at jeg ikke selv ejer. Lån den på biblioteket, eller hav en sej kollega, som jeg har.

En bog, udgivet af et mikroforlag – Mørke Guders Templer

32504611Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg ikke helt ved, hvad definitionen på et mikroforlag er. H. Hakrsen Productions har noget der ligner 17 udgivelser bag sig, på 10 år (hvad jeg lige kan læse af deres hjemmeside) – så dem definerer jeg som et mikroforlag.

Mørke Guders Templer var, den var værst, rædderlig – og helt OK, når den var bedst. Den ramte aldrig de helt store højder…og, hvis du er interesseret, kan du læse min mere “dybdegående” anmeldelse lige her. Jeg var ikke synderlidt begejstret.

Jeg gav bogen 2 stjerner på Goodreads, og synes ikke, det er en bog, du behøver at læse.

Four down, twenty to go…

Det var 4 delmål – på kun en måned. Det betyder, at der er tyve delmål tilbage, og jeg faktisk er en hel måned foran planen om 2 mål pr. måned. Det har primært været godt, selvom det ikke har rykket så meget på mine grænser endnu. Store Drømme, Små Mirakler er nok den bog, der er mindst sandsynlighed for, jeg ville have fået læst for 2 år siden. Jeg havde nok aldrig fået den læst, hvis jeg ikke havde fået den foræret i julegave.

Jeg glæder mig til at se, hvad de kommende måneder bringer. Jeg skriver, når der er nyt at opdatere om…

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Read Harder 2017 – status efter januar”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s