Beacon Hill High: Episode 1 – Pilot [Monster Hearts]

Året er 1999 – stedet er Beacon Hill High, en skole i en mindre by i det sydlige Canada. De fire personer, vi skal til at følge er alle studerende på skolen. Vi har den nytilflyttede pige i alt for lyserødt tøj, den klassisk smukke pige, pigen med det rødlige, halvtfarvede, halvlange hår og det sorte tøj med nitterne og emo-drengen . Nåh ja, og så er de hhv. Monsterjæger, ghoul, heks og har indgået en pagt en dæmon. Det er store følelser – gerne uden på tøjet – og overnaturlige teenagere. Velkommen til Monster Hearts!

Vi har altså for nyligt spillet de første par sessions af vores Monster Hearts mini-kampagne. For de uindviede er Monster Hearts et rollespil om teenage-følelser, sat i en high school setting. Der er altså forelskelser og drama alle vegne, samtidigt med at alle hovedrollerne er overnaturlige.

I vores gruppe har vi en heks, en ghoul, en Chosen (tænk Buffy) og en, som har indgået en pagt med en dæmon. Alle rollerne er en allegori for en teenage-følelse (Varulven er vrede, spøgelset er depression og følelsen af at være udenfor, etc), men det tænker jeg ikke at gå så meget ind i i denne blogserie – i stedet kigger vi på handlingsforløbet, session for session.

 Inden vi går i gang, så tryk lige “play”på den her sang – det sætter ligesom stemningen for blog-indlægget, du skal til at læse. Er du klar? Er du med? Godt! Lad os komme i gang med første, noget korte session. Velkommen til Beacon Hill High.

 

school-bus1Vi starter vores fortælling en hel normal dag. Susie, The Chosen, ankommer med skolebussen, hvor hun har sat sig ved siden af Sharona, Ghoulen. Susie er indbegrebet af positiv – lyserødt tøj, enhjørninger og vil gerne snakke med alle. Sharona er bestemt ikke specielt glad for at snakke med andre i bussen, og vil egentlig gerne bare være i fred.

Fremme på skolen kommer Annalee, heksen, kørende i nogenlunde sidste øjeblik ind på skolen, hvor hun kommer halsende ind i klassen i sidste øjeblik – samtidigt med Damien, som har en handel med en dæmon. Damien er klassens Emo-dreng, og har sat sig bagerst i klassen. Den tomme plads ved siden af ham bliver hurtigt optaget af monsterjægeren Susie – og allerede her har vi første tegn på drama.

For det første, vil Damien gerne være alene. For det andet – og den her er større – har Sharona og Damien en fortid. Hvad den indebærer vides ikke helt, men Sharona er tydeligvis ikke tilfreds med, at Susie svagt rødmede, da hun gik forbi på vej ned til Damiens plads.

Sharona, som er en smuk, ung pige, sidder til dagligt ved siden af klassens religiøse pige. Hun har lagt mærke til Sharonas jaloux blikke, og laver en “tut-tut-tut” lyd. Provokeret vælger Sharonas spiller at gå i gang med aftenens første rul: Turn Somebody On. I Monster Hearts er det et aktivt valg, at tænde andre – NPC’er som spillere. Hvis terningerne siger du bliver tændt, jamen – så er du tændt.

Og Sharona bruger sine former på den helt rigtige måde – for tændt, det bliver hendes “offer”. Det får klassernes populære piger (Heppekorspigerne, naturligvis) til at reagere, og scenen bliver hurtigt dysset ned. Susie sender en note op til Sharona, for at sige at hun er Nasty – men heppekorspigerne indfanger sedlen, og misforstår. De tror i stedet, at Susie kalder den søde, religiøse pige for Nasty.

51d6_0806I frikvarteret går det dog for alvor galt. Heppekorspigerne kommer hen til Susie, og overfuser hende totalt. Susie løber grædende på toilettet, og Damien tager fat i Annalee og Sharona. Annalee og Damien spiller i band sammen, og Annalee og Sharona er veninder, så Damien får overtalt dem til at finde ud af hvad der er galt med Susie.

 

Da Annalee hører historien, får hun nok af de lede heppekorspiger. For at trøste Susie, som tror at alle nu hader hende, inviterer de to piger hende hjem til Sharona på fredag. Damien og Annalees band, Slime Pixies, skal spille på fredag, og der er tradition for, at holde forfest hos Sharona, hvis forældre aldrig er hjemme (I virkeligheden er Sharona sat sammen af flere forskellige unge piger – simpelthen bygget for at være “den perfekte kæreste” for nogle drengerøve, som stak af, da det gik op for dem at deres eksperiment krævede menneskekød for at leve. Hun har derfor ingen forældre – men det ved resten af gruppen slet ikke noget om).

Annalee vælger, at hun skal have hævn over heppekorspigerne. De tror altid, at de skal bestemme alting, og nu må det være nok! For at work her magic, skal hun dog have noget personligt fra Cassie – hoved-heppekorspigen. Annalee bryder ind i pigernes omklædningsrum under heppekors-træning, og stjæler Cassies notesbog. “På fredag, under koncerten…” mumler hun for sig selv.

————–

Og her slutter første spilgang, som blev noget kort – for det meste af aftenen blev brugt på at skabe byen, spillet foregår i, at fylde klasselokalet ud med NPC’er… nåh ja, og så at bygge karakterer.

Planen er at spille cirka en gang om ugen, i 5-6 uger. Lige nu kan jeg slet ikke overskue, at skulle have overstået kampagnen på så kort tid, for den er VIRKELIGT fed! Jeg er så glad for de dynamikker, vi allerede har fået sat i gang, og min hjerne bliver ved med at vende tilbage til episoder fra sessionen.

Har du prøvet Monster Hearts, og hvordan var det at være teenage-monster? Giv lyd fra dig! Lige nu kan jeg slet ikke få nok!

 

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

3 kommentarer til “Beacon Hill High: Episode 1 – Pilot [Monster Hearts]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s