Dr Heissel Chronicles – En kampagne idé til Dread

Jeg sad for nyligt og snakkede rollespil med en ikke-rollespillende kollega (han gav mig et lift, den dejlige mand!), som dog godt kunne tænke sig at prøve rollespil. Snakken kom ind på forskellige rollespilssystemer, og jeg fortalte glædeligt om Dread (som er et af mine favorit-systemer til oneshots).

Udfordringen med Dread er, at det er et stensikkert resultat, at mindst en Spiller-karakter dør, inden scenariet er overstået.  Hvis du ikke kender Dread, bruger systemet et Jenga-tårn (den amerikanske udgave af Klodsmajor) i stedet for det klassiske terningerul…og når tårnet vælter, så dør din karakter. Ganske simpelt.

Well, her kom min kollega med en spændende idé…

Hans idé er inspireret af klassiske gyserfilm-serier, som Fredag D. 13., eller Nightmare on Elm Street – serier, hvor alle pånær én eller to uheldige teenagere dør i løbet af en film. For så at vende tilbage i fortsættelsen – med mere viden end de andre karakterer, men stadig lige så meget i fare.

Det kunne man faktisk relativt nemt overføre til en kampagne – at kun de overlevende spiller med til næste session, hvor resten af holdet så fyldes op med nye spillere. De ved så ikke rigtigt noget, men må blive opdateret af de “oprindelige” spillere. Det kan give en ret interessant “vandrehistorie”-kampagne, hvor folk ved mindre og mindre der måske sådan rent reelt er korrekt. 

Jeg har nogle løse tanker om kampagnen.

  • Kampagnen burde blive optaget – enten på lyd eller video, for at de “tabte” spillere kan få lov til at høre, hvad der sker fremover.
  • Hvis man ender i en situation i løbet af en spilgang hvor alle dør, er kampagnen så slut? (Alien Resurrection kommer uden om den, men på en ikke særlig elegant måde)
  • Film-serier, der kan inspirere: Nightmare on Elm Street, Friday the 13th, Halloween, Hellraiser, Alien – og sikkert flere endnu.

Men jeg har ikke noget fast. For jeg har også et par bekymringer:

  • Vil andre overhovedet synes det var sjovt?
  • Fungerer Dread på nogen måde til kampagner?
  • Skal der spilles ret tæt, for at holde momentum, eller er det sjovere med lidt tid imellem, så de overlevende kan glemme lidt detaljer?
  • Kender jeg nok, til at køre sådan en kampagne, eller løber jeg tør for rollespillere inden kampagnen er færdig?

Men hvad siger du? Ville du spille med i Dr Heissel Chronicles (navngivet af og opkaldt efter min kollega, som fandt på konceptet)? Eller skal jeg bare lade den ligge her?

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s