Read Harder 2017 – status siden januar

Så er det endnu engang blevet tid til at tage et kig på min lille læseudfordring for 2017; nemlig at læse en god sjat bøger, som falder uden for “de flestes” comfort zone. Listen over de ting der skal læses kan du finde i mit første opslag om udfordringen – og du kan også høre lidt mere om de ting jeg allerede har læst i min update på status fra januar.

Denne gang er der gået lidt længere tid siden sidst, men jeg havde nu heller ikke regnet med at få læst nok til, at der ville komme et indlæg om måneden; foruden denne her udfordring er jeg nemlig også blevet bidt af en gal Star Wars-feber, og jeg får læst en del Star Wars bøger for tiden. Det er nu også sjovt!

Men nok om det – tid til at tage et kig på status på udfordringen.

En superhelte tegneserie med en kvindelig
hovedrolleindehaver- Wonder Woman, Vol. 1: Blood

13227319Starten på Brian Azzarellos første bind af hans Wonder Woman historie er virkeligt stærk, og det er slutningen også – men de to midterste fjerdedele af denne bog står lidt i stampe. Derfor kun de tre stjerner.

Artworket er skønt; jeg elsker de opdaterede udgaver af det græske pantheon. Historien om den stakkels amerikanske pige, som er gravid med Zeus’ afkom, og nu er jagtet af Hera er fed og (selvom den er set frør) ganske nyskabende.

En ting jeg holder meget af ved Azarellos udgve af Wonder Woman er, at hun ikke bare er fysisk stærk; hun er også klog. De fleste gange forstår man ikke hendes plan, før den er udført – og så tænker man “Gud, ja!”.

Apropos “Gud”, så er det skønt med en historie, hvor mere end én person i en scene reagerer med er “Ja?” når en anden person udbryder “Åh min gud!”. Generelt er der flere små skønne puns; primært fra Helios, som sprøjter dem om sig.

Jeg gav den kun tre stjerner på GoodReads, men vil stadig anbefale dig at læse den – specielt fordi det, der kommer senere er endnu vildere.

Hele 4 forskellige punkter: Ravnenes Hvisken, del 1

29826391Eftersom jeg har været så langt bagud, besluttede jeg mig for at finde en bog, der kunne dække 4 forskellige punkter – selvom jeg oprindeligt havde planlagt IKKE at gøre netop det.

Jeg fandt derfor Ravnenes Hvisken ned fra min hylde. Den opfylder følgende 4 punkter:

  1. En bog jeg har læst før
  2. Fantasy
  3. Foregår inden for 100 mil af, hvor jeg bor
  4. En forfatters første bog

Det er en dejlig fortælling, om Anne – der kan læse folks følelser, tanker, fortid – og nogle gange får syner. Hun bliver blandet ind i en bunke af de gamle nordiske guders laden og gøren, og ikke meget er, hvad det ser ud til på overfladen.

Jeg gav bogen 5 stjerner første gang jeg læste den, og jeg holder fast i den bedømmelse. Nu skal jeg bare i gang med at læse 2’eren ASAP!

En bog om sport – Alt om FCK

Alt_om_FCK_forsideBogen om sport var nok den, jeg frygtede allermest. Jeg faldt over denne letlæselige bog, nok primært rettet med 10-12-årige, i Netto til en 10’er, og smed den straks ned i min vogn (FCK er det primære hold, man holder med, på min arbejdsplads). Den så letlæselig ud, forståes.

Den er også ganske letlæselig. Den er også pissekedelig – om det er fordi det handler om noget, der virkelig ikke interesserer mig, eller fordi den bare ikke er særligt godt skrevet, det ved jeg ikke helt.

Hvert emne (om det er et portræt af en spiller, en gennemgang af en del af klubbens historie, eller whatever) fylder en side, med et billede på den modstående side. På den måde kommer man aldrig rigtig i dybden om ting, men får dog et fint øjeblik.

Jeg gav den 2 stjerner på Goodreads, fordi jeg antager, at jeg synes den er ekstra elendig pga. emnet, og ikke håndværket…

14 kategorier tilbage

Og så det trælse… jeg mangler pt. 14 kategorier. Der er et par stykker af dem, jeg kan slå sammen, men det kommer til at holde hårdt at nå det. Hvis jeg tager mig sammen, skal jeg nok nå det….

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s