Session 0 [Toronto by Night]

Vampire: The Masquerade 5h Edition er ude, og jeg skal til at spille det! Eller rettere, jeg skal være spilleder for en gruppe. Jeg glæder mig! Det er min eksisterende Vampire-gruppe, som kaster sig over 5th edition nu; vi kommer til at køre en storyline i 5th edition, en i revised, og så fremdeles.

Det her bliver ikke en session-rapport, men mere en snak om karakterskabelses-delen, de karakterer der er skabt, og om byen, vi skal spille i.

Spillerne valgte meget hurtigt, at de gerne vil spille relativt friske vampyrer, og de spiller 12. generation. Så er power-niveauet også et sted, jeg kan følge med – så det er kun fint.

De ville gerne spille i en ikke-europæisk by, men heller ikke nødvendigvis i USA. Derfor valgte vi hurtigt et sted i Canada, og valget blev Toronto. Så, med det i mente, lad os kigge på karakterskabelsen!

Toronto.Night.PNG

Karakterskabelsen

Karakterskabelse har ændret sig, siden de gamle udgaver. Først laver du et menneske; det gør du ved at svare på en række spørgsmål; det kan være: “Hvad var dit job?” Det giver dig en række evner, som du så sætter dots i. Når du har lavet et fuldbyrdet menneske kommer der så et monster og dræber dig.

Nu skaber du din vampyr – igen ved at svare på nogle spørgsmål, og sætte dots på papiret. Nogle svar, giver dig specifikke evner; for eksempel svarer du på, hvordan du jager mennesker, og det giver dig en række merits, flaws og dots.

Jeg synes karakterskabelsen er super interessant, og fungerer bedre end i det gamle system – i hvert tilfælde de første gange, man laver en karakter.Mine spillere lavede deres mennesker, jeg valgte en klan, som de så byggede en vampyr ud fra. Det var lidt et hack, ift. hvad der står i bogen, men alle synes det var sjovere på den måde; så det gjorde vi.

Karaktererne

Vi har fået lavet os tre karakterer, som jeg glæder mig til at møde i spillet. Vi har:

 • Ashley Washington, en Inuit Rights Champion, som samtidig er leder af en satanisk sex- og blod-kult. Hun er blevet embraced af klan Tremere fordi hun viste en god evne udi det okkulte; det paradoksale er, at hun aldrig har lært noget blodmagi.
 • Beth Evans, en Hacktivist. Hun blev embraced af klan Brujah, fordi hendes sire så hendes rebelske side som noget, de havde brug for; og fordi hendes computeregenskaber er handy, efter ingen rigtigt tør lade klan Nosferatu tage sig af den slags længere.
 • Caleb Mead, en hipster-ølbrygger og ejer af sin egen gastropub. Han er blevet embraced af klan Gangrel, fordi han havde en rigtig god kontakt indenfor politiets drabsafdeling, som var nødvendig – og det tog kortere tid at embrace Caleb, end at ghoule en højtstående politimand.

De tre karakterer har dannet sig et coterie, fordi de er blevet embraced på samme tid; da byens vampyrer desperat havde brug for flere hænder.

Byen

Jeg har skabt et framework for byen; jeg har lavet en vampyr fra hver klan (og et par stykker ved enkelte af klanerne), og givet dem områder af Toronto, hvor de hver især har deres jagtrevir. Jeg har kort opridset byens historie, som er som følger:

Alle de gamle vampyrer verden over, føler sig draget til mellemøsten – ingen ved hvorfor, men fænomenet kaldes The Beckoning. Da The Beckoning startede, tog meget af sabbaten med til mellemøsten. Dette efterlod Toronto nærmest tom for vampyrer, for den var tidligere en sabbat-højborg. Nogle få Sabbat-vampyrer blev tilbage, men et coterie under ledelse af Robert McGuire (Gangrel) indtog byen i 2007.

 • Robert McGuire var uofficiel prins frem til 2009, mens der langsomt kom flere til byen. Da der begyndte at være flere vampyrer end McGuire gad tage sig af, overlod han titlen til hans Coterie-kammerat, Eva Black (Toreador).
 • Klan Gangrel tager sig i dag af sikkerhed mod udefrakommende, under ledelse af en gnaven McGuire. Derfor har de fået mange privilegier af Eva Black – blandt andet et kæmpe territorie.
 • Toreadorene har det mest trendy område af byen, og sidder på alle de gode natklubber.
 • Tremere har ikke en stor tilstedeværelse; de er en knækket klan på mange måder. Primogenet i byen er Harrison Goodkind, en mild mand.
 • Ventrue er vant til at være de mægtigste langt de fleste steder, men der er faktisk kun 3 ventrues i byen. primogenet Faith Purcell og hendes 2 childer, Nancy Ellis og Luke Mahon.
 • Nosferatuerne i byen er ledet af ækle Makayla “Malort” Ellery (en karakter jeg har tyvstjålet fra pre-alfa spiltesten af systemet!). Hans hud er dækket af tænder alle vegne, og det klikker når han går.
 • Der bor et par Malkavians i byen, men de er ikke særligt organiserede. The Rag Lady er en hjemløs Malkavian, som har sin gang blandt byens udskud. Randy Morgen bor i en gammel villa i byens historiske kvarter, men kommer generelt ikke meget ud.
 • Klan Brujah arbejder tæt sammen med Klan Gangrel. Deres leder, Addy Hughes, var en del af det oprindelige Coterie, som befriede Toronto sammen med Eva Black og Robert McGuire.

Andre ting og sager

Som noget nyt har jeg prøvet at lave et kort over byen, med en kort beskrivelse af de forskellige områder. Google Maps har en funktion, der hedder “My Maps”, hvor du kan lave lad med beskrivelser. Det har jeg gjort her, giv det et kig – jeg er helt vild med konceptet!

Udklip

Til sidst har jeg ladet spillerne forme lidt mere på hver klan; jeg lavede ganske enkelt et stykke papir, hvor hvert primogen og andre klanmedlemmer stod på, med blanke felter til at udfylde Hvordan klanen tjener sine penge, klanens langsigtede planer og et felt til fri leg; det kunne være alt fra en karakter, til en lokation, en offentlig hemmelighed og meget andet.

Det er igen et hack af opsætnings-systemet, men det har givet spillerne en større følelse for byen, allerede inden vi gik i gang. Det er et værktøj jeg egentlig har tyvstjålet fra vores Mutiara Gondok Exalted-kampagne, hvor gamemaster Elias har brugt lignende værktøjer.

Alt i alt er jeg rigtig glad for karakterskabelses-delen af femte udgave af Vampire, selvom den tog ret lang tid for os. Vi brugte et sted mellem 4 og 6 ukoncentrede timer; jeg vil tro, det kan gøres på 2-3, hvis man er mere koncentreret – så min eneste anke er nok, at det tager ret lang tid.

Jeg skal spille første session i aften. Og jeg glæder mig!

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

2 kommentarer til “Session 0 [Toronto by Night]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s