One fateful night [Toronto By Night 1]

Endelig skete det – første session af min V5-kampagne, Toronto By Night, er blevet afholdt. Det var en fest for mig at begynde at lære at kende de tre vampyrer, Ashley, Beth og Caleb at kende.

Hvis du skal lære mere om dem, kan du med fordel læse med ovre i Session 0-afsnittet. For nu vil jeg bare gå i gang med første session af Toronto By Night.

Vi starter en fredag aften på Calebs hipster ølbar, Mead’s. Mead er Calebs efternavn, samtidig med at der serveres  øl. Caleb er Gangrel, og Sazz er hans Bond Famulus, eller hans kæledyr, han har bundet med blodets kræfter – Sazz er en hund, og hedder Sazz; fordi den er sassy og fordi Sazz er en type humle.

Caleb er måske lidt for glad for ordspil.

Midt på aftenen dukker Addy op. Addy er en meget smuk Brujah – deres primogen (altså, leder), og er den ene halvdel af byens Sheriff-par. Addy tager sig af trusler udefra, mens den anden Sheriff (mere om ham en anden dag) tager sig af trusler indefra byen.

img_4284

Addy er kommet for at tjekke vampyrenes domæne ud. Hun er OK imponeret over stedet, og at de har det så godt her. Det ligger yderligt i byen og i byens dårligste kvarter, men alligevel er her ganske sikkert. Spillerne har under character creation brugt en masse point på at gøre det her til et godt domæne. I V5 er der ligesom 3 dele til et domæne;

 • Domain: Hvor stort det er (her har de valgt det absolut mindste, en blok)
 • Portillon: Hvor sikkert det er (her har de proppet 2 dots i domænet; her er altså ok sikkert)
 • Lien: Hvor godt integrerede de er i området (her har de også proppet 2 point i. Helt velintegrerede)

Ashley dukker op, og inviterer Addy ned i kælderen, hvor de altså bor til hverdag. Hernede sidder Beth og er midt i et raid på sin computer. Hun får hurtigt raidet færdigt, og al opmærksomhed bliver lagt på Addy. Caleb beslutter sig for at prøve at udfritte Addy om, hvorfor hun rigtigt er taget herhen. Egentlig skulle det her være en social combat, hvor de skal angribe hinandens Willpower; jeg vælger i stedet for at give Addy et statisk forsvar, for ikke at lade kampagnens første terningerul være de mere komplicerede regler i bogen. Caleb ruller godt, og derfor er Addy meget klar på at snakke.

Addy starter med at besvare Calebs spørgsmål med spørgsmål; Har I været ude vestpå for nyligt? Har I fået jer nogle mærkelige besøg for nyligt?

Da hun er tilfreds med deres svar, begynder hun hurtigt at bløde op. Der er en vampyr vestpå, som er flyttet ind i en lille naboby, Kitchener. Han kalder sig Baron Byron (FNYS!), og er Anarch. Ham skal de ikke rode sig ud i ballade med!

I sidste ende fortæller Addy, at den lokale Malkavian, The Rag Lady har opsøgt Addy. The Rag Lady havde nævnt noget om Skygger, der blev lange omkring “The ABCs”; det antog Abby måtte være Ashley, Beth og Caleb.

Tilfreds med de ting hun ser, hopper Addy på sin motorcykel og tager ud i natten. Hun slutter af med at spørge Beth, om hun snart kommer op til hendes klan-medlemmer og har det “lidt sjovt”.

The ABCs beslutter sig for at undersøge mere om det med skygger; rygterne i byen vil, at når man søger The Rag Lady har hun en tendens til at dukke op, hvis det er nødvendigt. Hun er dog ikke i baren, så de tre tager ud i natten; Saaz skal alligevel luftes.

I en park i nærheden lugter de den hjemløse Malkavian, før de ser hende. The Rag Lady har ikke meget mere at sige, end hvad hun havde sagt til Addy: Skyggerne bliver lange, pas på. The Rag Lady er ikke interesseret i lange snakke, og tager straks videre.

img_4282

Tilbage i deres kælder bruger de noget tid på at researche “Skygger”. Ashley og Beth har meget forskellige tilgange til det; Tremere-Ashley har travlt i sine støvede bøger, mens hacktivisten Beth går på nettet. Igen bryder jeg lidt med reglerne her. Egentlig skal man rulle mod et bestemt antal succeser, for at få svar. I en research-situation som her, lader jeg antallet af succeser bestemme, hvor mange info de får; og hvor brugbare, de er.

Tilsammen finder de frem til nogle muligheder:

 • Sabbat-lederne fra klan Lasombra kan noget med skygger
 • Mange folkeeventyr bruger skygger (og folk i skyggerne) som monstre
 • Skygger bruges generelt som symbol for fare
 • I de seneste år er flere g flere historier om skyggemænd dukket op på nettet. Der er forskellige kategorier; bl.a. Tophat Man, som stirrer på små børn, som snart bliver ofre for vold. Det creeper spillerne tilstrækkeligt ud.

Efter research-turen, snakker de lidt om deres muligheder. Dem er der ikke mange af; derfor vil de prøve at finde frem til Baron Byron. Beth begynder med sine hacking-evner på nettet. Jeg synes det skal være svært at finde et telefonnummer på en rimelig ukendt vampyr. Jeg sætter en sværhedsgrad på 5; og Beths spiller ruller 4 succeser. V5 har et system, hvor du har mulighed for at klare dig, selvom du ikke har nok succeser. Ved at lade der ske noget skidt for din vampyr, kan du succeede at a cost. Beth kommer med et skønt forslag, som vi løber med…

Da Beth finder nummeret på Baron Byron, får hun en popup på hendes firewall. Mens hun har hacket sig igennem The Dark Web (ja, vi som spillere ved herremeget om internettets mørkere sider), har en anden person hacket hende, og ser netop nu hvad hun laver. Beth kapper alle forbindelser; hun fik hvad hun ville, men til hvilken pris? Det kan kun fremtiden vise…

Ashley får æren at ringe til Baron Byron. Efter de obligatoriske slet skjulte trusler og udenomssnak aftaler de et mødested; de vil gerne mødes næste nat kl 22.00 på et pitstop mellem Toronto og Kitchener. Baron Byron vil komme alene, men har det fint med at Ashley har 2 venner med. “Jeg kan lide en selvsikker mand,” siger Ashley og afslutter samtalen.

img_4286

Det er ved at blive rimeligt sent, så de tre vampyrer skal til at gå i seng og dø over dagen. I Vampire sover man normalt gennem dagen. I ældre udgaver var det meget svært at vågne; i denne nye udgave er det lidt nemmere. Det kræver mellem 3 og 5 succeser på et slag, hvor du til en start vil have 7 terninger (din Humanity-rating). Da Sazz begynder at gø voldsomt, er det pga. de nemmere regler både Beth og Caleb, der vgåner.

Ovre i hjørnet ser de nyligt vågne udøde noget, som får deres blod til at størkne…mere, end det allerede er. De ser en skyggeperson observere dem. Begge af dem føler, at vedkommende stirrer direkte på dem. Caleb bevæger sig frem mod den, mens han spørger hvad skyggelsen (ordspil på skygge og skikkelse? Nej?) vil. Da han kommer tættere på skyggelsen, forsvinder den ud af den blå luft. Eftersom faren er væk, har de to vågne udøde igen svært ved at holde sig vågne, og falder snart i søvn…

Efter Ashley er briefet om dagens hændelse, beslutter hun sig for at kaste knogler. Hun har Auspex-evnen Premonition, som hun kan bruge til at få syner og spå. For at aktivere flere evner, samt vågne hver morgen, skal en vampyr Rouse The Blood, som det hedder. Man tjekker simpelthen efter, om man bruger så meget af sin dyrebare blod, at man bliver sulten. For hvert niveau af sult erstatter du en terning i din dicepool med en speciel sult-terning. Hvis du ruller to 10’ere, og mindst en af dem er på dine sult-terninger, sker der voldsomme ting og sager. For at lave et Rouse Check, ruller du ganske enkelt én terning, og ser efter om det er en succes (6 eller højere). Ved en succes stiger din sult ikke…

Ashley får et syn ud af sine anstrengelser. Hun får lidt forskellig information:

 • Skyggemanden ikke “er af hendes slags” (Ashley mente i forvejen, at hvis en skygge dukker op om dagen, kan det ikke være en vampyr, som kaster den)
 • Skyggen kommer østfra

Efter hun har kastet sine knogler, er Beth og Caleb kommet hjem fra at lufte Sazz, og de tre vampyrer skal til at bevæge sig mod Baron Byron, hvis de skal nå deres date. I den virkelige verden er det også ved at være blevet sent, så vi slutter aftenens session af her, og fortsætter næste gang med at mødes med Baron Byron på Pitstop 10.

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

5 kommentarer til “One fateful night [Toronto By Night 1]”

  1. Tak, Johs. Jeg skal sørge for, at blive ved med at skrive om regel-overvejelserne også. Det er egentlig noget, jeg har tyv-stjålet fra Morten, som også gør det på hans blog. Der synes jeg SELV det er rart, så godt at andre også er glade for det.

   Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s