Stormen før stormen [Oprør i Mutiara Gondok 11]

Så er der mere Exalted, frisk fra mit gaming room. Hvor vi sidste gang brugte tid på at kigge på Mutiara Gondok efter angrebet på paraden for den kommende fyrstinde, skal vi i dag bruge mere tid på den mere spirituelle side af byen.

Som sædvanlig er alle tegninger lavet af Ole Sørensen – aka. Phra.

Vi starter aftenens spil med at følge smugler, bureaukrat og gentleman Arthit, mens han er på vej ud mod Templet For Havets Harmoni, for at snakke med byens fiskeånder. Fiskeånderne har et råd, som mest af alt minder om en andelsforening: Først skal der vælges referat og dirigent, og derefter skal referatet fra sidst godkendes.

Når alle formalia er gennemgået når fiskeånderne til første punkt på dagsordenen: Deres gæst, Arthit.Han øser rådet til med rosende floskler, og mellem roserne får han flettet ind, at han ønsker hjælp med at finde bagmændende bag metal- og rådnemændende.

img_3285
Padde-ånden i nærportræt

Efter lidt snak om Arthits motiver, indvilliger ånderne i at svare på et par spørgsmål. Egentlig burde vi have trådt ind i noget social kamp her, men vi vælger at tage en nemmere vej ud af det, og gamemaster lader Arthits spiller lave et opposed roll; hver succes han får over rådets succeser, giver ham svar på ét af hans spørgsmål. Her ruller Arthit 6 smukke succeser.

  1. Rådnemændende er skabt af dæmoner
  2. Det er metalmændende også
  3. Hval-ånden mener, at løsningen på de dæmonskabte væsner, er at give dem et slag prygl; men paddeånden indskyder, at det så er nødvendigt at bortmane dæmonerne, for at de skal blive væk.
  4. Ånderne har mange teorier om, hvor dæmonerne befinder sig; men ingen svar.
  5. “Vil ånderne støtte et radikalt skifte i byens styre, hvis nogen, måske sådan en som jeg vil hjælpe med at få blomsterkulten lidt ned, og fiskekulten mere op?” Ånderne er lidt vage, og uenige. Arthit tolker det som et “ja”.
  6. Hajen (en fiskeånd, som normalt er forbundet med byen, men ikke er til stede i rådet i dag) er ude og svømme rundt ved piraterne.

Mens Arthit har travlt med ånderne, er Phra taget mod Ava, hans flirt, for at høre mere om hendes politiske tilhørsforhold. Sidste gang blev vi præsenteret for tre parter: Dachshi, som vil fyrsten til livs (uden så meget mere forklaring), Panterpartiet, som mener at adlen skal styrkes, og Brøleabernes parti, som vil have et magtskifte med fredelige metoder.

 

Ava mener selv, at det ville være frygteligt besværligt, hvis fyrsten døde. Hun har hørt o, Panterpartiet, men lader ikke til at kende noget mere til det.Hun fortæller ydermere, at hvis en ny fyrste kommer til, bør det være en, som har forstand på handel, men også kan gå balancegangen mellem Mutiaras adel og Imperiets ambitioner.

img_3285-1
Fiskeåndernes tempel. Fiskeånderne gik hurtigt hen og blev hovedpersonerne i dagens session.

Murasa forsøger at finde svar hos sin mentor, Gamle Huo. Han sidder og spiller Mah Jong med en bandeleder, og et par andre gamle gubber på Dings Thehus.

Gamle Huo ved ikke så meget, men er drukfældig nok, til gerne at ville fortælle historier. Han går i gang med et gammelt sagn om en røverbaron, so havde en hær af metalmænd, og holdte til nord for Mutiara Gondok.

Lettere pinligt berørt tager Murasa hjem til Muskathallen, hvor Arthit venter på hende. Snart støder Phra til, og de tre begynder at lægge deres planer.

Netras far (Netra var pigen, vi reddede fra den sikre død helt tilbage i starten af historien) bor nordøst for byen, og har sendt os en invitation til at snakke sidst, vi mødtes. Gamle Huos historie om metalmænd og en ældgammel fyrste fra samme område er nogenlunde vores eneste clue, så vi beslutter for at tage den vej.

img_3285-2
Mod det fjerne nord!

Før vi tager afsted, beder Phra om en tjeneste: Vil Arthit bruge fyrstemoderens hårlok (som blev stjålet sidste session) til at give hende mareridt? Det vil Arthit selvfølgelig gerne!

Arthit tager forbi sin elsker, og fortæller at vores tre skurkagtige helte har en plan om at tage nordpå, for at undersøge rebeller (altså, metalmændende). Hans hemmelige plan er, at hvis de kan slå metalmændende ihjel er det klart en tjeneste værd fra imperiet. Hvis ikke, vil han bruge imperiet som varmesøgende missil, når han har styr på, hvor metalmændende holder til.

Så let skal det dog ikke gå… men mere om det, næste gang, hvor vi tager nordpå.

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Stormen før stormen [Oprør i Mutiara Gondok 11]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s