Best Laid Plans [Oprør i Mutiara Gondok 5]

Så er det i morgen, der skal spilles Exalted igen – og derfor skal vi til at få skrevet noget mere blog om sidste session. Vi starter vores session ca. en uge efter sidste spilgangs eventyr med rådne monster-mænd, og vi starter med, at en procession for fyrsten er i gang.

Vi tager en hurtig omgang fortællescene rundt om bordet, hvor vi alle får lov til at sætte detaljer på, hvordan denne her procession ser ud. Selve processionen er en smuk modtagelse af fyrstens udkårne, Ouimon, og vi når frem til, at processionen indeholder dansere allerforrest. Bag dem er der musikanter, og bag dem igen soldater – og i nærheden af soldaterne, er der en noget mere trykket stemning, end ved danserne og musikanterne. Midt i soldaterne har vi en kæmpe øgle, med Ouimon ovenpå.

6 dage tidligere…

Vores tre “helte” (Snigmorderen Phra, smuglerkongen Arthit og tyvedronningen Murasa) sidder i muskathallen. Aygum dukker pludselig op med en sending af soldater – Aygum er en metal-købmand, som er højt placeret i gildet. Han er kommet, for at invitere Arthit med i planlægningen af Ouimons parade.

Nærmest samtidig med at dette sker, kommer et sendebud – Phra er blevet kaldt til hoffet af Minye – en af de kontakter, vi fik etableret i anden session af eventyret.

Tilbage ved Arthits møde, finder vi Harum – repræsentant fra blomsterkulten – og Embong – repræsentant fra fiskekulten. Vi er igen ude i noget bipersons-rollespil, hvor de to spillere, som ikke har en rolle til stede, tager en rolle under scenen ud fra et par stikord, og et mål. Det er altså en rigtig god måde, at lave den slags scener på.

Blomsterkulten ønsker, at få Ouimon og hendes procession forbi deres tempel i havnekvarteret, og fiskekulten vil have hende forbi deres tempel først. Heldigvis er Arthit en god mægler, og der bliver nået frem til en kompromis:

  1. Ouimon tager først forbi fisketemplet
  2. Dernæst igennem byens absolut dårligste kvarter, Bundslam
  3. Forbi blomstertemplet
  4. Og til sidst forbi Helligpynten, hvor hendes procession slutter.

Problemet er, at Bundslam er et virkeligt forfærdeligt kvarter, og det kommer til at blive nødvendigt at bedøve indbyggerne her (med blomster-narko – rimelig ulovligt, og rimelig tys-tys), før processionen går igennem.

I mellemtiden har Phra hørt rygter fra Minye: der er planer om et attentat mod Minye, og det er Phras opgave fra hoffet, at sætte en stopper for det. Stille, naturligvis. Murasa har taget hjem til sin båd, hvor hun hører fra Killing (et af hendes adopterede tyvebørn) at bandelederen Ebon vil lave ballade ved processionen.

img_2077

Samme aften mødes alle tre på Murasas båd, og snakker om dagens gerninger. De skilles, for at finde løsninger på hver deres måde:

Murasa trawler byen for ledetråde, mens mørket falder på – forklædt som en gammel mand. På en skummel bar hører hun om en person, som vil udruste byens banditter. Murasa fortæller folkene om hendes søn, som gerne vil hjælpe – og hun bliver bedt om at lade sønnen dukke op aftenen efter.

Phra mødes med Ava, hans hjertenskær, som maner til fred. Hun har hørt historier om adlen, og om at fyrstefamilien er ilde set blandt resten af de adelige.

Arthit tager forbi hans udkårne, Endara. Han har Daiklaven fra sidste session med. og Endara er lykkelig over at få den tilbage. Han giver hende også de lettere illegade og narkotiske blomster fra samme omgang loot, og prøver at få penge ud af hende for dem. Efter lidt forhandling lykkedes det.

5 dage før processionen…

Næste dag mødes alle tre igen. Arthit skal bruge Endaras penge på narko – hvilket han skal bruge resten af dagen til (med kun et enkelt run-in med præsterne) – og Murasa overtaler Phra til at spille hendes søn, og klæde sig ud som bølle. Da Phra møder sin nye bandit-kontakt overbeviser Phra ham om, at Phra er en vred ung mand. Han får udstukket oplysninger om banditternes hovedkvarter.

img_2079

Phra og Murasa vil tjekke banditternes hovedkarter ud – det er nemlig herfra, vrede folkemængder skal udrustes med våben. De to kravler op på taget, og ser, hvad der mest ligner en professionel milits’ eksercerplads i gården bag husfacaden. De 2 sniger sig videre ind på loftet, og hører snak fra ukendte mænd. De ukendte mænd fortæller om, at der vil være 150 bevæbnede folk, og “nogle specielle soldater” midt blandt dem.

Murasa beslutter sig for at blive i huset – hun kan nemlig blive usynlig, hvis hun står heeeelt stille – så det gør hun. Imens går Phra ud igen, hvor han straks ser en fjende gemme sig på taget. Phra sniger det bedste han kan (og det er ret så godt!) og kommer helt tæt på fjenden – som han dræber med blot ét slag.

Murasa sniger sig længere ind i huset, hvor hun ser en mand lave magi – manden ser bekendt ud, som om han kommer fra en af adelsfamilierne… Den adelige – Ripesh, lader det til – snakker meget hånligt om “sine brødre”, og ellers mere om planerne for processions-angrebet. Murasa har planer om at blive her hele natten…

Sent samme aften sender Arthit sine tjenestefolk hjem – og lige da han skal til at låse dørene af, dukker blomsterpræsten Harum op! “Du har vidst misforstået…” siger Harum. “Du tror, jeg billiger din brug af blomster, og trækker på mit navn overfor mine præster, som prøver at stoppe dig?”

“Ja!” svarer Arthit – og en længere samtale følger, hvor Harum først prøver at true Arthit til stilhed – Arthittager straks til genmæle, og til sidst forsøger Harum at blackmaile Arthit med sin viden om lyssky gerninger. Arthit taler for sin sag, men i sidste ende må han lade sig kue, og lover, at betale en bod til blomstertemplet…

4 dage tilbage…

Og således, med kun 4 dage til processionen, efterlader vi vores tre helte, indtil næste session, hvor de måske – måske ikke – kan bibeholde freden i Mutiara Gondok (Tip: Kampagnen hedder “Oprør i Mutiara Gondok”. Jeg tror godt, jeg kan se, hvad vej, det her bærer…)

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

One thought on “Best Laid Plans [Oprør i Mutiara Gondok 5]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s