De kampagner, jeg spiller for tiden

Så for den dag – så kom der gang i de danske rollespilsblogs. Både Johs, Thomas, Morten og sikkert flere endnu, jeg har misset, skriver om de kampagner, de er i gang med. Så må jeg da også hellere være med i legen! Og mon ikke, jeg også hopper med på næste trend – hvad det NÆSTE, jeg skal spille, er? #teaser

Jeg spiller pt. med i 5 kampagner – puha, det er mange. Jeg forstår godt, at jeg har lidt meget om ørene for tiden. Nå, men uden så meget mere udenomssnak – lad os se på de 5 kampagner.

Wham!Pyre – The Bloodening

823518_10152151451327165_2055451740_o

Vores Vampire: The Masquerade kampagne, er den kampagne, der har kørt længst. Jeg tror vi har spillet i 5 år efterhånden – mindst én gang (ofte 2 gange) om måneden, kun afbrudt af 2 gange sommerferie, hvor vi har kørt andre småhistorier med samme gruppe. I daglig tale er det “Agency-kampagnen”, men jeg tror det officielle navn er Wham!Pyre – The Bloodening.

Vores kampagne foregår i København, og bruger Revised (3rd edition) udgaven af Vampire: The Masquerade, men lånt indhold fra V20, samt lidt af de ældre regelsæt også. Vi spiller vampyrer, som er med i den mystiske sekt “The Agency”, som er en form for “neutral” sekt (dvs. hverken alligned med Camarillaen eller Sabbaten – selvom de klart mest er Camarilla-vampyrer med humanity, og alt muligt).

Det er en episk fortælling om profetier, kampen for jordens overlevelse, mytiske blodlinjer, varulve, magi…og ÅH så meget mere. Kampagnen bevæger sig langsomt, men sikkert, mod enden. Jeg vil tro, at vi har et til to år tilbage, selvom det kan være svært at vide for en ikke-spilleder.

Curse of Strahd

650x650_30658e0544858d93614b60bde1d4567cf2e692628cd8bae938a7f3e0

Min anden “faste” gruppe er bl.a. med Morten, og vi spiller for tiden D&D scenariet Curse of Strahd til 5th edition. Det har Morten blogget meget om, så jeg vil ikke gå så meget i detaljer her – læs i stedet hans glimragende blog.

Curse of Strahd lader til at være et fint scenarie, men der kan fra tid til anden mangle lidt styring i det skrevne materiale. Det er MEGET en sandkasse, og vi har brugt nogle sessions på at løbe rundt og ikke forstå noget som helst.

Morten har dog fanget vores frustration i opløbet, heldigvis, og er begyndt at kaste mere eller mindre subtile hints efter os de sidste par spilgange, så vi har lidt bedre idéer om, hvor vi kan gå hen.

Jeg tror, vi er halvvejs færdige – eller måske endda endnu tættere på, for vi falder om som fluer. Jeg tror, mindst en af os er gået i gulvet de sidste 5 spilgange. Vi er under alle omstændigheder allerede begyndt at snakke lidt om fremtiden…men mere om det i et andet blogindlæg.

Ashen Stars

ynhw7znho9l605pr5yb9

Ligesom Johs, spiller jeg også Ashen Stars. I samme gruppe, endda. Som Johs også skriver, så hygger jeg mig meget i gruppen – og er glad for, at spilleder Niels kan holde vores asides og metajokes ud – og jeg håber, vi får flere år ud af den gruppe.

Jeg synes dog, at selve Ashen Stars systemet er sådan lidt…bæ. Jeg hygger mig med historien, spilleder laver, men jeg er virkeligt ikke sikker på, at systemet gør noget for mig.

Monster Hearts

dbd907af177e9584b1d2638e75175622cb176aafbfb0c821fa9f43a6b87cf3d5

Under Olivers kyndige vejledning, har vi startet en mini-kampagne i Monsterhearts. Vi har aftalt, at vi spiller en gang om ugen i 5-6 uger, så vi på den måde får færdiggjort én samlet historie, og så er det ligesom det.

Vi har spillet én gang, og indtil videre er det fantastisk sjovt. Følelserne sidder uden på karakterernes tøj, og vi er godt i gang med at få skabt en Mean Girls-agtig fortælling…med overnaturlige kræfter. Det er fantastisk! Jeg glæder mig sygt meget til at komme videre med anden spilgang!

Oprør i Mutiara Gondok

115c395d-7511-4cb3-aa0d-c476bfcd75df-6753-000006d12c8d0698_tmp

Den sidste kampagne, jeg er med i, er Exalted-kampagnen Oprør i Mutiara Gondok – en kampagne, jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Vi er indtil nu tre sessions inde i kampagnen, og skal snart mødes til fjerde. Jeg har desværre mistet mine notater for tredje spilgang, så det kommer til at blive et noget kort blogindlæg, når jeg skriver om det næste gang.

Exalted er et STORT system. Jeg hygger mig fint med det – det er meget bedre, end Ashen Stars – men jeg er stadig ikke HEEELT tilfreds. Der er mange subsystemer, der alle kører deres egne små regler, og jeg kan godt lide mine Storytelling-systemer lidt mere lette.

Jeg er dog ved godt mod, for det lader til at Elias har gang i en spændende historie til os – så kan jeg godt lige klare, at der er nogle få dele af regelsystemet, jeg finder træls.

 

Hvad med dig? Hvad spiller du for tiden?

Advertisement

Udgivet af

brichs

Bare en glad nørd

3 kommentarer til “De kampagner, jeg spiller for tiden”

  1. Hvis du kan klare 5 kampagner, så kan du også godt klare 6 🙂
    Nej, spøg til side. Jeg ville synes det var bomben at få dig med i min kommende Vampirekampagne, men kan godt se at dit balkort er rimelig overtegnet.

    Dog er den der Vampire ting først relevant engang i efteråret (og måske senere). Hvem ved, måske er nogen af dine mange kampagner også lukket ned der og du har fået lidt mere luft?

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s